Zřícenina hradu Brumov, salaš Nimnica – 6.5.2017

V sobotu 6. května 2017 jsme podnikli společný výlet na zříceninu hradu Brumov, pak jsme to vzali přes Slovensko, zde jsme se stavili na salaši Nimnica na oběd a také nákup ovčího sýru. Návrat domů přes Makov, Rožnov.

Sraz jsme měli na obvyklém místě v Lipníku u Penny. Počasí po ránu nic moc, spíše mlhovina jak na podzim a jakoby chtělo začít pršet. Nicméně vyrazili jsme na cestu a pak jsme nelitovali... :-)

Zamířili jsme na jih, kde hlavní cíl dnešního výletu byl hrad Brumov. Na parkovišti pod hradem se k nám přidal ještě jeden kamarád, trocha pobloudil po Moravě, než nás našel :-)...

Od parkoviště k hradu není moc daleko, stačí zdolat pár schodů a kousek po solidní pěšince a jsme u vchodu, tedy přesněji co z něho zbylo.

Na zbytcích hradu toho moc k vidění zrovna není, je tu zbudovaná expozice ve sklepení, zde je možné si prohlédnout vykopávky, fotografie z úprav hradu, model a nákresy hradu...

Ještě nějaké to foto na památku u děla...

… a jede se směr Slovensko. Počasí se umoudřilo, už nás dál po celou cestu provázela vesměs polojasná obloha a čím dál větší teplo. Stavili jsme se na salaši Nimnica na oběd a koupili nějaký ten ovčí sýr.

No a když bylo tak krásně, tak jsme si trasu neplánovaně poněkud prodloužili a vzali jsme to na Považsku Bystricu, Bytču, Makov, Rožnov a pak domů. Výlet se krásně vydařil, počasí přes počáteční obavy vyšlo na jedničku. Tak zas někdy příště ahoj :-)

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.