Termály Veľký Meder – skútr dovolená 2019

Opět po roce nastal čas dovolených, a tak i my vyrážíme na tradiční letní skútr dovolenou. Máme naplánováno 14 dní strávit na Slovensku, z toho první týden v termálech Veľký Meder a druhý týden na Oravě. Takže nasedat a vyrážíme!

V posledních letech jsme si navykli jezdit na letní dovolenou výhradně na skútru a nejinak tomu bylo i letos. A tak v sobotu 20. července 2019 v dopoledních hodinách absolvujeme tradiční rituál – naložit všechny nejpotřebnější věci na našeho Maxe. No nelehký to úkol, ale povedlo se :-)

Čeká nás zhruba necelých 240km dlouhá trasa. Jedeme z Lipníka nad Bečvou směrem na Přerov, Hulín, Otrokovice, Staré Město, Strání, Nové Mesto nad Váhom, Piešťany, Leopoldov, Galanta a Veľký Meder, který se stane na týden naším útočištěm. Cesta nic zvláštního, v jedné stopě trochu nuda, většinou samé roviny.

A jsme v cíli naší cesty – Veľký Meder. Zde jsme byli ubytovaní v hotelu Orchidea, který je vzdálen jen několik desítek metrů od termálů.

Jelikož jsme ubytování objednávali na poslední chvíli, tak jsme byli ubytovaní v přilehlém pavilonu, náš skútr odpočíval přímo pod schody.

Běžné pokoje přímo v hotelu již nebyly volné, a tak jsme dostali VIP pokoj. Na první pohled jsme byli z toho ohromeni, nicméně po týdnu pobytu už jsme tak nadšení nebyli – dost citelně chyběl balkon nebo terasa a také okna. Pokoj byl totiž prakticky bez oken, tak jsme se cítili spíše jak ve sklepě. Na přespání jednu nebo dvě noci možná dobrý pro nějaké plejboje, ale na dovolenkový pobyt se tento pokoj fakt nehodí … :-(

Strávili jsme ve Veľkém Mederu týden dovolené, byli jsme převážně v termálech. Ten týden tam panovaly poměrně velké vedra přes 30 stupňů, tak v tom nejsilnějším termálním bazéně se moc ani nedalo vydržet v tom vedru.

Zato jsme si užili koupání v nových atrakcích, které byly letos otevřeny. Mají to tam teď moc pěkné. Taky tam bylo národa.

No tak to je asi tak vše, cestování tento týden moc nebylo, větší výletování nás čekalo až druhý týden, který jsme trávili na Oravě, ale o tom v dalších článcích. Podívejte se na fotogalerii a také na videa. Zatím ahojte a skútrům zdar.

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu 1:

Video z výletu 2: