Stezka Valaška - Pustevny 19.4.2019

V pátek 19. dubna 2019 jsme vyrazili na velikonoční vyjížďku na Pustevny, kde jsme navštívili nově otevřenou stezku a rozhlednu Valaška. Provázelo nás nádherné prosluněné jarní počasí, výlet jsme si užili i krásnou přírodu.

Z časových důvodů jsme trasu nevymýšleli nic složitého, cíl byl jasný, nejrychlejší trasou se dostat na Pustevny a pak zpět domů. Takže z Lipníka směr Hranice, Valašské Meziříčí, Rožnov p. R., Prostřední Bečva a cíl Pustevny. Skútry a motorky je možné zaparkovat na Pustevnách na place kousek nad parkovištěm pro auta. Pozitivní zpráva je, že se zde za moto nic nevybírá, což ne vždy bývá pravidlem…

Po zaparkování našeho stroje a odložení přebytečných věcí vyrážíme pěšky směr nová stezka Valaška. Lze k ní dojít podél Libušína, který prochází kompletní rekonstrukcí po požáru.

Z parkoviště ke stezce je to nějakých cca 700m, tedy není potřeba nijak závratných sportovních výkonů, po chvilce jsme na místě. Ve stínu stromů lze ještě nalézt zbytky sněhu, ale jinak i zde už naplno dorazilo jaro. Nejdříve si stavbu prohlížíme zespod.

Po zaplacení vstupného ve výši 200Kč/os. vyrážíme na procházku po stezce Valaška. Procházka zajímavá, výhledy pěkné, můžeme jen doporučit stezku Valaška navštívit, i když vstupné není zrovna nejlevnější, ale co je dneska levné že ano…

Po vystoupání až na samotný vrchol se ocitnete na plošině, z které se naskýtá prakticky ničím nerušený nádherný výhled.

Na plošině nalezneme také takovou zvláštnost – vysunutá plošina s průhledným sklem. Ve špičku si musíte ovšem vystát frontu, pokud se tam chcete podívat, případně si udělat foto na památku, nicméně výhled opravdu úžasný. Ale je to jen pro osoby, co netrpí fobií z výšek.

Dnešní velikonoční vyjížďka se vydařila, počasí nádherné. Podívejte se také na naši fotogalerii a samozřejmě video z celého výletu, kde můžete zhlédnout i virtuální prohlídku stezky Valaška.

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: