Skanzen Strážnice, zámek Milotice – 18.9.2016

V neděli 18. září 2016 jsme zorganizovali celodenní výlet na jižní Moravu. Navštívili jsme skanzen Strážnice, kde probíhala tradiční akce Podzim na dědině. Pak jsme se zastavili na zámku Milotice, na závěr oběd v restauraci Kamínka. Najeto 208km.

I když se zpočátku zdálo, že tento víkend se nebude dát na skútru nikam vyrazit, tak nakonec počasí v neděli bylo celkem přijatelné, tak jsme mohli realizovat dlouho plánovaný výlet do Strážnice na tradiční akci Podzim na dědině. Byli jsme tam už loni na této akci a letos jsme jeli znovu i s dalšími přáteli.

K vidění byly ukázky tradičních podzimních prací a ochutnávky tradičních lidových jídel. Nechyběl hodový průvod a ukázka tradic v podání folklorního souboru.

I letos se daly zakoupit vynikající tvarohové koláče, všem moc chutnaly a shodli jsme se, že tak výborné pečou jen málokde :-)

Poté jsme se přemístili k zámku Milotice.

Prohlídku zámku jsme vynechali, dáme si někdy jindy, nicméně zastavili jsme se v zámecké kavárně na kafe...

Pak jsme si prohlédli velmi pěknou zámeckou zahradu.

Dnešní výlet byl tak trochu jiný. Dnešního výletu se účastnily 4 skútry, ale co byla novinka – jeden skútr řídila sama žena :-). Takže určitě palec nahoru za bezvadně zvládnutý výlet za řidítky :-).

Nakonec jsme se zastavili na oběd v restauraci Kamínka.

Výlet se výborně vydařil, počasí i když už spíše podzimní, ale i tak nám vyšlo skvěle, tak se těšíme na další výlet zase příště :-)

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.