Rozhledny Nedánov a Hustopeče – 29.4.2018

V neděli 29. dubna 2018 jsme zamířili na výlet na jižní Moravu. Navštívili jsme rozhlednu Nedánov a Hustopeče a k tomu ještě jedno vyhlídkové místo. Provázelo nás už téměř letní počasí, výlet vyšel skvěle, až na silný, často až nepříjemný vítr, a také hodně rozbité a nekvalitní silnice zejména na jihu. Najeto bezmála 300km.

Dneska krásný, slunečný den, přímo vybízející k výletu, a tak jsme vyrazili na jih. Jako první zastávka u rozhledny Nedánov. Je to kousek od obce Boleradice a je zde možno s opatrností dojet prakticky až k rozhledně, což je výhodné pro ty, co nemají rádi výšlapy :-)

Vstup na rozhlednu je zdarma, takže nám nic nebránilo v tom vyšlapat až nahoru. Docela pěkný rozhled.

Před odjezdem ještě jedna fotečka s rozhlednou v pozadí a můžeme se přesunout k druhému cíli…

… jako druhý cíl dnešního výletu máme hned kousek od rozhledny Nedánov – vyhlídkové místo u obce Boleradice. Opět je zde možno dojet s opatrností až na místo :-)

Je zde možnost posezení na lavičce, celkem solidně upravené.

No po krátkém relaxu se přesunujeme k poslednímu cíli dnešního výletu – rozhledna Hustopeče. Zde už není možné dojet až k rozhledně, tak náš skútr jsme zaparkovali na malém parkovišti těsně před zákazem vjezdu, no a odsud po polní cestě – mandloňovou stezkou pěkně po svých :-)

Stezka nás vede mandloňovým sadem, bohužel jsme přijeli už pozdě, stromy byly už odkvetlé. Jak vše kvete, tu musí být nádherně, tak třeba někdy příště nám to vyjde :-)

Na rozhlednu je opět volný vstup, tak opět neváháme a výšlap nahoru. Naskytne se velmi pěkný výhled. V čase naší návštěvy zde bylo velmi větrno, dohlednost byla horší díky rozvířenému prachu a pylu, ale i tak to stálo za to.

Rozhledna i okolí velmi pěkné, líbilo se nám zde. Rozhodně můžeme jen doporučit zde zavítat.

Takže až na ty škaredé silnice a silný vítr se jinak výlet skvěle vydařil, tak zas někdy příště, třeba už příští víkend... :-)

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.