Rozhledny Maruška a Doubrava, Kohútka – 3.9.2016

V sobotu 3. září 2016 jsme podnikli narychlo zorganizovaný výlet pro našeho kamaráda Jarka po Valašsku. Nejdříve jsme zajeli na rozhledny Maruška, pak Doubrava, na oběd na Kohútku a cestou zpět ještě přehrada Karolinka. Najeto 260 km.

Na dnešek jsme tak trochu pozměnili plány, původně jsme měli jet jinam, ale ozval se kamarád Jarek z Čech, že přijede k nám do Lipníka už v pátek a v sobotu že bychom s ním projeli některá místa. Tak jsme vybrali trasu Lipník, Sušice, Přerov, Bystřice p.H., Troják, zde zastávka u rozhledny Maruška.

Pak jsme pokračovali na Slušovice, Vizovice a zde druhá zastávka u rozhledny Doubrava. Zde jsme také ještě nikdy nebyli, nejedná se o rozhlednu v pravém slova smyslu, je to vlastně telekomunikační věž zpřístupněná veřejnosti. Po zaplacení vstupného ve výši 15Kč/os po 174 točivých schodech vystoupáte do pořádné výšky.

Výhled z plošiny je parádní, za ideálních podmínek je vidět opravdu hodně široko daleko :-)...

Když jsme se dosyta pokochali pohledem na krásnou krajinu, tak jsme pokračovali na Valašskou Polanku, Horní Lideč, Lysá pod Makytou k hlavnímu cíli – Kohútka.

Jarek se těšil na vyhlášené borůvkové knedle. Porce tak velké, že ani nebyl schopný dojest :-D. Trochu špatná zpráva co se týče cen, na Kohútce ném docela podražili, zřejmě všechny jídla, a to některé dost výrazně. Například polévka stojí 45 Kč a dost nepříjemné překvapení – výrazné zdražení borůvkových knedlí. Nově stojí 129Kč!!! Ještě nedávno jak jsme tam byli, tak stály 96Kč... No každý si to musí přebrat sám, jestli to stojí za tu cenu tam jezdit, ale přijde nám to dost výrazné zdražení, takže za tohle palec dolů... :-(

Na Kohútce se k nám připojil ještě jeden kamarád, co s námi občas jezdívá na Burgmanu, a tak jsme společně ještě jeli kouknout na vodní nádrž Karolinka.

No čas už nás tlačil, Jarka ještě čekala dlouhá cesta domů, Andrea zas noční, tak jsme zamířili domů přes Rožnov, ValMez …

Dnešní výlet se vydařil suprově, počasí také vyšlo velmi dobře, tak se těšíme na další výlety.

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: