Letní skútr dovolená 2017 – Šumava – 6. den

Čas neúprosně ubíhá a na dovolené snad dvakrát rychleji, a tak máme před sebou předposlední den na Šumavě. Na čtvrtek 20. 7. jsme si naplánovali poslední větší vyjížďku po Šumavě a výšlap. Navštívili jsme hrad Kašperk a baštu Pustý Hrádek.

Na dnešní výlet jsme se moc těšili. Naplánovali jsme si pěknou trasu nádhernou Šumavskou krajinou. Moc se nám zde líbila kvalita silnic, takže vyjížďky se daly krásně vychutnat. Zvolili jsme trasu: Lipno nad Vltavou, Horní Planá, Volary, Vimperk, Kašperské Hory a první zastávka na parkovišti České Domky. V čase našeho příjezdu už bylo parkoviště zcela zaplněno auty, moto ani skútr žádný...

Z parkoviště jsme se již vydali pěkně po svých k prvnímu cíli dnešního výletu – hrad Kašperk. Vybrali jsme si trasu po zpevněné cestě, vedoucí částečně lesem, povětšinou ve stínu. Moc příjemná procházka na zdravém vzduchu :-)

Zanedlouho se nám ukázal hrad Kašperk v celé své kráse :-). Ještě zdolat poslední stoupání a jsme u cíle.

Samozřejmostí byla prohlídka hradu, nejen zvenčí :-)

Z věže hradu se naskytne pěkný výhled na krajinu.

Po prohlídce hradu jsme po žluté trase, vedoucí vyloženě již lesem přešli k druhému cíli.

Druhý cíl dnešního výletu - zřícenina bašty Pustý Hrádek. Mnoho tu toho nezbylo, nicméně opět krásný výhled na přírodu a také na hrad Kašperk.

No a ze zříceniny bašty jsme po žluté trase se vrátili k parkovišti. Moc pěkná procházka lesem, báječný relax v přírodě, no není to nádhera? :-)

Pak jsme již pokračovali na našem skútru směrem na Kašperské Hory, Rejštejn, Kvilda, Borová Lada... Cestou jsme se ještě stavili v Kašperských Horách, kde jsme navštívili muzeum historických motocyklů. V době naší návštěvy zde bylo hrozné vedro, muzeum se totiž nachází v podkroví, a tak zde bylo k nevydržení, jako v sauně. Tak jsme exponáty prolétli jen tak letecky a honem ven na vzduch... :-D

Dnešní výlet se nám opět luxusně povedl, plní dojmů se vracíme na naší základnu v Přední Výtoni. Před námi je poslední den, ale o tom v dalším článku.

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: