Letní skútr dovolená 2017 – Šumava – 4. den

Na úterý 18. července – čtvrtý den pobytu na Šumavě – jsme měli naplánovanou opět vyjížďku krásnou Šumavskou krajinou a návštěvu zajímavých míst. Zavítali jsme na nedostavěný klášter pavlánů, rozhledny Libín a Churáňov, jelení výběh na Kvildě.

Čekal nás dnes poměrně náročný program, měli jsme vybráno několik míst, které jsme chtěli navštívit, takže hned po vydatné snídani vyrážíme k prvnímu cíli dnešního výletu - nedostavěný klášter pavlánů s kostelem sv. Ondřeje, který se nachází hned z kraje vesničky Kuklov. Hned kousek za začátkem obce je takový malý plácek, kde lze zaparkovat, tak zde odstavujeme náš stroj.

Velice zvláštní historie této stavby, klášter nebyl nikdy dostavěný, dochovalo se mohutné torzo kostela. Přístup k památce je také dost zajímavě řešený vede přes soukromý pozemek.

Obyvatelé přilehlé nemovitosti se více méně starají o pěkné prostředí památky, od paní domácí  jsme se něco málo dozvěděli o stavbě a současném stavu. Paní měla u sebe vnučku, které se strašně líbil náš skútr a chtěla se s námi i odfotit, takže jedna fotečka na památku. Třeba z dívčiny bude jednou také skútrařka :-)

Z Kuklova se přesouváme k druhému cíli dnešního výletu – rozhledna Libín. Zde nás již čeká menší výšlap lesní cestičkou. Nic náročného, alespoň se nadýcháme čerstvého vzduchu :-)

Po zdolání 138 schodů se nám naskytne krásný výhled na Šumavu.

Společná fotečka na vrcholu rozhledny Libín :-)

Z rozhledny Libín jsme pokračovali k další rozhledně – Churáňov. Náš skútr odstavujeme na parkovišti Pláně a odsud pěkně po svých až k rozhledně :-).

Rozhledna Churáňov vznikla z bývalého skokanského můstku, který byl přestavěn na rozhlednu. Velice zajímavé, rozhodně stojí za návštěvu :-).

Z vrcholu se nám naskytne pohled nejen na okolní krajinu, ale také pohled, který vidí skokani, kteří sjíždějí skokanské můstky.

Dnešní náročný program zakončujeme návštěvou jeleního výběhu na Kvildě. Zde jsme měli možnost setkání s jelenem tak říkajíc tváří tvář :-). Naštěstí jelen byl za ohradou a zřejmě přivyklý zájmu veřejnosti, tak nám skvěle pózoval a asi si užíval pozornosti a zájmu návštěvníků :-)

No a tímto dnešní krásný den uzavíráme, již jen návrat na hotel a těšíme se na večeři :-). Pak odpočinek a další den opět další výlet, ale to už bude v dalším článku.

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: