Kohútka, výšlap na Portáš a Stolečný vrch – 9.7.2017

V neděli 9. července 2017 jsme opět v plné sestavě vyrazili na krásný letní výlet na Kohútku. Tam jsme si dali menší výšlap k hotelu Portáš a protáhli jsme si to až na Stolečný vrch, cca 3km. No a pak zasloužený oběd na Kohútce.

Dnešní počasí bylo přímo ideální, polojasno, hlavně žádný šílený vítr jak včera, prostě taková letní idylka. Tak jsme dneska vyrazili na našem maxíku, skútr přímo dělaný na tuto trasu, vedoucí povětšinou přes samé vesnice :-). Na Kohútce jsme tentokrát zaparkovali na hlavním parkovišti, zde se převlékli do turistického oblečení a můžeme vyrazit na výšlap :-).

Dosud jsme na Kohútku jezdívali jen na dlabanec, ale už vícekrát jsme si říkali, kam asi tak vede ta cestička naproti do kopce, kolem krásných chatek? Tak jsme se rozhodli, že nejen se cpát a vozit si zadky, ale taky něco udělat pro své zdraví a tak dnes vyrážíme po červené turistické značce směr Portáš.

Cestou se naskytnou pěkné výhledy na krásnou krajinu...

Jsme u cíle dnešního výletu – hotel Portáš. Moc se nám tu líbilo, krásná procházka krásnou krajinou, tak jsme si výšlap ještě trochu prodloužili, došli jsme až ke Stolečnému vrchu. Z časových důvodů jsme už dál jít nestihli, to si necháme na příště :-)

Malá pauzička u hotelu Portáš, trocha občerstvení a pokochání se pohledem na krásnou krajinu :-)

No a pak jsme již zamířili k restauraci Kohútka na oběd. Docela nám vytrávilo, tak už jsme se nemohli dočkat.

Restaurace byla zaplněná téměř do posledního místa včetně ploch na terasách, nicméně po chvilce úsilí jsme místo našli a dočkali se oblíbeného jídla – borůvkové knedle :-). Jsou stále výborné, bohužel čím dál dražší, od naší poslední návštěvy opět podražily, teď si za ně účtují už 139Kč..., za vývar 49Kč... :-(. No co dodat, jestli je to moc nebo akorát, musí posoudit každý sám. Nicméně restaurace je stále plná, alespoň přes poledne.

Čas se nachýlil a musíme spěchat domů. Počasí nám vyšlo na jedničku, celkově výlet vyšel také suprově. Tak zas příště ahoj :-)

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.