Zřícenina Považský hrad, salaš Nimnica, Trenčín

V neděli 10. července 2016 jsme vyrazili na celodenní výlet na Slovensko. Navštívili jsme zříceninu Považský hrad, pak jsme se stavili na oběd na salaši Nimnica a cestou domů v Trenčíně na super zmrzlinu. Dneska najeto krásných 303 km.

I když předpověď počasí na neděli slibovala velmi teplý a slunečný den, u nás v Lipníku v době srazu to moc nevypadalo, spíše to vypadalo na déšť. Nicméně postupně se počasí zlepšovalo a na Slovensku už bylo krásně slunečno a odpoledne už pořádný pařák.

Z Lipníka jsme vyrazili na Hranice, Valašské Meziříčí, Rožnov. Zde se k nám připojil ještě jeden kolega na maxíku. Dnešní výlet tak byl setkání maxíků, z toho dvě tříkolky. Tak jsme mohli zvolit o trošku svižnější tempo jízdy, především do kopců :-), nicméně vše v rámci pravidel.

Z Rožnova jsme si to již zamířili do kopců na Makov, Bytču, Považské Podhradie. Zde jsme naše stroje zaparkovali a dali si výšlap na zříceninu Považského hradu :-).

Cesta k hradu není nikterak dramatická, cestička vede lesíkem, takže výšlap byl pěkně ve stínu stromů, nicméně i tak jsme se trochu zapotili, ale žádná hrůza.

Z Považského hradu, přesněji řečeno z jeho zbytků, se naskytne nádherné panoramata na okolní krajinu. Protékající Váh a okolní vesničky jako na dlani.

Určitě doporučujeme si zde udělat výlet, ty výhledy stojí za to. Vstupné se zde neplatí, takže náklady pouze na cestu.

Po prohlídce zříceniny Považského hradu jsme zamířili na salaš Nimnica. Zde jsme si dali chutný oběd a nakoupili ovčí dobroty.

Pak jsme to vzali Přes Púchov do Trenčína, kde jsme se stavili na výbornou zmrzlinu. Takové malé ochlazení v parném letním dni :-).

No a to již nastal čas na návrat domů přes Uherské Hradiště, Otrokovice, Přerov. Dnešní výlet jako obvykle vyšel suprově, vše vyšlo podle plánu, skvělá trasa, no prostě všichni jsme si výlet v maximální míře užili. Tak se budeme těšit na setkání u dalších výletů. Skútrům a výletům zdar :-).

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: