Zřícenina hradu Děvičky a Sirotčí hrádek – 7.9.2017

Ve čtvrtek 7. září 2017 se nám neplánovaně naskytla příležitost podniknout nějaký ten výlet. Počasí bylo celkem ucházející a tak jsme zamířili na jižní Moravu, na Pálavu, kde jsme navštívili zříceninu hradu Děvičky a zříceninu hradu Sirotčí hrádek.

Jižní Moravu jsme si za cíl dnešního výlety nevybrali náhodou. Podle předpovědi mělo být právě na jižní Moravě poměrně teplo. No nebylo to tak zcela pravda, moc velké teplo nebylo, k tomu ještě velmi silný studený vítr, no spíše to připomínalo podzim... No nic, takže jako první cíl dnešního výletu jsme měli zříceninu hradu Děvičky, (nebo-li také Dívčí hrad). Zaparkovali jsme náš skútřík na parkovišti Podhradní v obci Pavlov. Na kopci před námi na tom vršku je náš první cíl – Dívčí hrad, tam budem muset vylézt, to bude výšlap :-)

Z parkoviště je to po zelené značce asi 1,5km, je to docela stoupák, je s tím třeba počítat. Nicméně stezka je velmi dobře značená, zabloudit se určitě nedá, taková příjemná procházka přírodou :-)

Výšlap stojí za to, na vrcholku nás čeká docela rozsáhlá zřícenina, dá se to tu pěkně všechno prolézt...

Co stojí za zmínku jsou nádherné výhledy, něco úžasného, to chce prostě vidět :-)

Pak jsme pokračovali k druhému cíli dnešního výletu, opět zřícenina hradu - Sirotčí hrádek, který se nachází nedaleko v obci Klentnice. Zde opět parkujeme na parkovišti pod hradem.

Odsud to není daleko, žádný náročný výšlap, dojdeme až pod zříceninu.

Sirotčí hrádek není až tak velký, nicméně opět odsud parádní výhledy, rozhodně stojí za to dojít až nahoru :-)

Z hradu samotného toho moc nezbylo, nejcennější je asi ten nádherný výhled...

Výlet se nám povedl, škoda toho počasí, hlavně studený silný vítr dost pozlobil, a také poměrně nekvalitní silnice na jižní Moravě, místy jsme byli vyklepaní jak řízky... No bylo by na čase, aby si to tam konečně ty silnice poopravovali, je to velká škoda, jinak krásný kraj... Tak zas příště ahoj :-)

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.