Zámek Lednice, Písečný svět Lednice 2016 – 14.8.2016

V neděli 14. srpna 2016 jsme zamířili na jižní Moravu, kde jsme navštívili zámek Lednice. Prohlédli jsme si nejen část krásné zámecké zahrady, ale také interiér zámku. Pak jsme navštívili Písečný svět Lednice 2016. Dnes najeto 300km.

Dneska se konečně počasí spravilo, po chladném týdnu konečně počasí připomínající léto a tak vyrážíme směr jižní Morava, kde máme v plánu navštívit zámek Lednice.

Po příjezdu na místo a zakoupení vstupenky na I. prohlídkový okruh jsme čas čekání na prohlídku strávili procházkou části krásného zámeckého parku. Projít ho celý by zabralo asi na celý den, navíc v areálu je ještě několik zajímavých staveb a míst, které jsme si ponechali na někdy příště.

Pak jsme se zúčastnili prohlídky části zámku. Je zde možnost si vybrat z několika prohlídkových okruhů, je to poměrně docela drahá záležitost. Třeba I. prohlídkový okruh, který jsme si koupili my, vyjde na 180Kč. Nicméně alespoň taková náplast je možnost prakticky neomezeného fotografování v ceně, což jsme náležitě využili :-).

Opravdu hodně rozsáhlý a krásný zámecký park si lze prohlédnout jednak po svých, ale je také možnost plavby lodí a nebo projížďka kočárem, nebo kombinace všech možností. Zas máme tip na někdy příště :-)

Po prohlídce zámku jsme ještě zavítali na velice zajímavou výstavu – Písečný svět Lednice. Jednalo se o výstavu soch vytvořených umělci z mořského písku. Moc pěkné, doporučujeme si zde zajet.

Dnešní výlet nám vyšel suprově, konečně se to obešlo i bez pršení :-), takže jsme si užili nádherného letního počasí v maximální míře. Už teď se těšíme na další krásný výlet.

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.