XII. Memoriál Fr. Proseckého sen v Bystřici n. P. – 5.8.2017

V sobotu 5. srpna 2017 jsme podnikli výlet do Bystřice nad Pernštejnem, kde se konal sraz vozidel Tatra a ostatních historických vozidel - XII. Memoriál Fr. Proseckého sen. Cestou jsme se ještě stavili na zřícenině hradu Dalečín.

Od rána nás provázelo nádherné slunečné počasí a tak natěšeni vyrážíme směrem na Přerov, Mohelnice, Polička, Dalečín. Zde se krátce zastavujeme u zříceniny hradu.

Není tu toho extra moc k vidění, nicméně je zde velmi pěkně upravené okolí i krásný výhled na přírodu. Zaparkovat lze hned pod zříceninou, neplatí se žádné parkovné ani vstupné. Rozhodně doporučujeme se zde zastavit.

Také je tu k dispozici pěkné posezení s hezkým výhledem, dá se tu odpočinout, dát si třeba svačinku … :-)

No a pak jsme již pokračovali k hlavnímu cíli dnešního výletu – Bystřice nad Pernštejnem, kde se konal tradiční sraz veteránů. Skútry a moto mohly parkovat přímo na náměstí hned zkraje, prostor vyhrazený pro moto byl již ale zaplněn, tak jsme naši mašinu postavili trošku bokem, tady bylo místa dost :-)

No a pak už jsme se vydali na prohlídku nablýskaných skvostů, které zaplnily takřka celé náměstí. K vidění byly různé vozidla, například automobily Tatra...

… nebo vozidla, která ještě pamatujeme z dob jejich největší slávy …

… samozřejmě vozidla, která pamatují spíše naši prarodiče …

… nechyběly ani motorky nejrůznějších značek, provedení a stáří …

… něco málo i pro milovníky vojenské historie.

Výlet se nám nádherně vyvedl, pokochali jsme se pohledem na krásné vozidla, počasí nám vyšlo luxusně, co více si přát … Tak zas někdy příště ahoj :-)

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: