Výlet na rozhlednu Súsedská - 20.3.2022

V neděli 20. března 2022 jsme podnikli letos první větší jarní výlet na skútru. Vyrazili jsme na jižní Moravu, kde jsme navštívili novou rozhlednu Súsedská. Trasa výletu cca 200km.

 

Počasí dneska sice slunečné, ale skoro celou cestu tam nás provázel velmi silný a studený, většinou boční vítr, který značně kazil požitek z jízdy. Nicméně s častějšími pauzami jsme dorazili do obce Hýsly, kde jsme zaparkovali náš skútr na parkovišti u obecního úřadu.

Odsud jsme se pěšky vypravili po značené polní cestě, která nás dovedla až k rozhledně. Pěkná procházka, od parkoviště je to necelý kilometr, žádné dramatické převýšení, takže pohoda.

Přístup na rozhlednu je volný bez omezení, neplatí se žádné vstupné, takže pohoda. Stavba je zajímavá kombinace železa a betonu. Výhled na všechny strany velmi dobrý. V době naší návštěvy ještě bohužel nebyly osazeny popisky, kam se díváte, ale úchyty jsou již připraveny, tak lze předpokládat, že popisky budou v brzké době doplněny. Návštěvu této rozhledny můžeme jednoznačně doporučit :-).

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.