Výlet na rozhlednu Maruška – 7.4.2019

V neděli 7. dubna 2019 jsme využili opět krásné jarní počasí a zamířili jsme na Vsetínsko, kde jsme navštívili naši oblíbenou rozhlednu Maruška, která se nachází nedaleko Hošťálkové. Za dnešek najeto krásných jarních cca 180km.

Z Lipníka nad Bečvou jsme vyrazili směrem na Hranice, Teplice n.B., Býškovice, Bystřice pod Hostýnem, Chvalčov, Troják a cíl rozhledna Maruška. Trasa i silnice celkem v pohodě, snad za zmínku stojí úsek od Chvalčova prakticky až po Troják.

Tento úsek silnice prochází od loňska rekonstrukcí, dokonce silnice byla nějakou dobu zcela uzavřená. V současné době je sice silnice průjezdná, nicméně je potřeba počítat s několika úseky, které nejsou ještě zcela dokončené. Místy je dokonce silnice ještě ofrézovaná a na nový asfalt teprve čeká, takže pokud tímto úsekem pojedete na skútru nebo motorce, chce to projíždět s maximální opatrností.

Také po většinu úseku platí omezení rychlosti, takže si tuto trasu moc nevychutnáte. Ale až bude celý úsek kompletně hotový, bude to parádní trasa na projížďku :-)

Takže abychom se vrátili k rozhledně Maruška. Rozhlednu asi není třeba nijak blíže představovat, většina z vás asi zde již byla, mnozí i opakovaně stejně jako my. Je to poměrně vděčný objekt, který stojí i za opakovanou návštěvu. Zaparkovat lze v blízkosti rozhledny a pak již dojít kousek po svých přímo k rozhledně.

Když vystoupáte po poměrně strmých schodech až nahoru, tak se naskytne krásný výhled na Hostýnské a Vizovické vrchy. Za dobré viditelnosti krásný pohled, který vždy uchvátí :-).

Jen připomeneme, že rozhledna Maruška je volně přístupná, nevybírá se zde žádné vstupné, což je velmi pozitivní zpráva obvzláště v dnešní době, kdy se zpoplatňuje kde co. Rozhodně tuto rozhlednu doporučujeme navštívit, pokud jste zde ještě nebyli.

Po dostatečném pokochání se krásné krajiny z rozhledny Maruška jsme pokračovali směrem na Držková, Lukov, Fryšták, Holešov, Kroměříž, Kojetín, Tovačov, Olomouc a zpět Lipník n. B. Na oběd jsme se zastavili na naše oblíbené místo v restauraci Globus Olomouc, můžeme také vřele doporučit. Svět tam je zdá se ještě opravdu v pořádku, dá se tam celkem dobře najíst za stále ještě přijatelné ceny na rozdíl od většinou předražených restaurací…

Takže to je pro dnešek vše, níže uvádíme odkaz na mapu trasy, kudy jsme jeli, odkaz na pár foto v galerii a také koukněte na video z výletu. Předem díky za nějakou zpětnou vazbu a zas příště ahoj a skútrům zdar :-)

Mapa trasy kudy jsme jeli: MAPA

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: