Výlet na rozhlednu Halaška - 29.4.2022

V pátek 29. dubna 2022 jsme podnikli jarní výletík spojený s výšlapem na rozhlednu Halaška, která se nachází v blízkosti obce Budišov nad Budišovkou. Provázelo nás příjemné jarní počasí, celková délka trasy cca 140km + výšlap k rozhledně z parkoviště a zpět celkem cca 6km.

V obci Budišov nad Budišovkou mají pro návštěvníky rozhledny vybudované pěkné prostorné parkoviště Halaška, které se nachází v blízkosti sportovní haly. Zde doporučujeme odstavit své vozidlo a k rozhledně se vypravit pěšky. Z parkoviště, které je zdarma, je to k rozhledně asi 3 km po pěkné zpevněné a dobře značené cestě.

U rozhledny Halaška se ocitnete coby dup. Výšlap je po pěkné, nově upravené a zpevněné cestě, žádné prudké stoupání, tak pozvolna do mírného kopečka. Rozhledna je nová, otevřená v roce 2021. Celokovová konstrukce, zajímavý architektonický výtvor.

Vstupné se na rozhledně Halaška neplatí, takže nic nám nebrání vystoupat po schodech až nahoru. Je zde dostatek prostoru se vyhnout i pokud zrovna někdo půjde dolů, dostatek odpočinkových míst. Z vrcholu rozhledny Halaška se nabízí krásný výhled všemi směry. Bohužel v době naší návštěvy chyběly popisky, kam se zrovna díváte. Třeba to zde časem doplní.

Za nás maximální spokojenost, rozhledna Halaška opravdu hezká, vyřešené parkoviště, kvalitní přístupová cesta pro výšlap k rozhledně, no rozhodně můžeme jen doporučit navštívit rozhlednu Halaška, určitě nebudete litovat :-).

Podívejte se na fotogalerii a samozřejmě i na video z výletu. Tak zas příště ahoj! A kolama dolů :-)

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.