Výlet do Beskyd – rozhledna Velký Javorník - 10.9.2016

Již několik týdnů trvající nádherné letní počasí přímo vybízelo k nějakému výletu do přírody, a tak jsme se v sobotu 10. září 2016 vypravili opět do Beskyd. Zde jsme si dali trochu náročnější výšlap na rozhlednu Velký Javorník.

Dnešní výlet jsme pojali tak trochu sportovně. Abychom si jen nevozili zadky bez žádného pohybu, tak jsme se rozhodli, že navštívíme Beskydy a zdoláme rozhlednu Velký Javorník. K vrcholu vede několik stezek, my jsme zvolili trasu z Veřovic. Zde jsme zaparkovali naše stroje na poměrně velkém parkovišti, převlékli se do lehkého sportovního oblečení a vyrazili pěkně po svých na výšlap :-).

Stezka vede nejdříve po žluté značce po asfaltové cestě až po rozcestí Padolí, kde se odbočí na modrou přímo do lesa.

Až po rozcestí je to v pohodě, od rozcestí až nahoru k rozhledně je to 2,5km lesem, docela stoupák. Nejhorší to je asi posledních 500 metrů, nicméně dá se to zvládnout :-).

Výšlap se nám podařil, cíle jsme dosáhli. Rozhledna Velký Javorník je poměrně mladá, postavena byla v roce 2013. Velice zajímavá stavba, která určitě stojí za tu námahu.

Přístup na rozhlednu je volný, zdarma. Je z ní opravdu nádherný výhled, chce to ale vyhmátnout ideální počasí. To je pak asi vidět hodně daleko.

Po náročném výšlapu jsme se už na skútrech :-) přemístili to Rožnova na zasloužený oběd do oblíbené restaurace Koliba Na pasekách.

Dnešní výlet se krásně povedl, tak zas musíme někdy naplánovat něco takového :-).

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.