Velikonoční výlet na hrad Pernštejn – 22.4.2019

Na Velikonoční pondělí 22. dubna 2019 jsme podnikli další supr výlet na skútru. Na dnešní velikonoční vyjížďku jsme si vybrali cíl hrad Pernštejn. Počasí nám také celkem přálo, i když už nebylo tak hezky jak minulé dny, bylo hodně větrno, nicméně i tak se výlet vydařil.

Jeli jsme směrem na Přerov, Prostějov, Boskovice, Kunštát, Štěpánov nad Svratkou, Nedvědice a cíl výletu – hrad Pernštejn. Parkovali jsme na placeném parkovišti pod hradem, za moto chtějí 30Kč, což je polovina, co vybírali za auto… Budiž k dobru, že hned u parkoviště měli volně dostupné toalety v celkem slušném stavu :-).

Takže po zaparkování našeho stroje jsme se vydali pěšky pěkně po svých :-) vzhůru k hradu. Výšlap po dobře značené pěšince vás dovede až přímo k hradu. Z parkoviště to je nějakých cca 800 m, taková příjemná procházka :-).

V pokladně si kupujeme lístky na prohlídku, vybrali jsme si celý okruh, vstupné 2x190Kč, docela mazec no… :-(. Na prohlídku se muselo čekat, poměrně velký zájem, čas čekání jsme využili prohlídkou zámecké zahrady. Je tam takové pěkné vyhlídkové místo, odkud je krásný výhled na hrad, dá se tu pořídit hezké fotky s pozadím hradu.

Konečně jsme se dočkali, jdeme na prohlídku, trvá poměrně dost dlouho, nějak přes hodinu a půl nebo tak nějak, nicméně prolezli jsme asi vše co šlo. Hrad poměrně rozlehlý a interiéry v celku pěkné, je na co koukat. Pokud vám není líto dát ty peníze za vstup, tak rozhodně můžeme doporučit. V interiéru mají zákaz natáčení na kameru, povoleno pouze focení, takže na snímky se můžete podívat ve fotogalerii.

Po prohlídce zámku je čas na návrat, jedeme směrem na Tišnov, Lipůvka, Blansko, Jedovnice, Vyškov, Kroměříž, Přerov, Lipník n. B. Délka dnešní trasy cca 260km, přikládáme mapu trasy, kudy jsme přibližně jeli. Takže pro dnešek vše, fotky jako obvykle na Rajčeti, níže odkaz na video, tak koukat je na co a pak nezapomeň lajknout :-) Tak zas někdy příště, až zas bude hezky.

Mapa trasy ZDE

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: