Těchanovická vyhlídka, Kružberk, Slezská Harta – 8.7.2018

V neděli 8. července 2018 jsme si dali takový menší výletík – okruh na sever Moravy. Navštívili jsme rozhlednu Těchanovická vyhlídka, pak jsme se krátce zastavili u vodního díla Kružberk a Slezská Harta. Najeto něco kolem 200km.

Trasu jsme zvolili: Lipník n. B., Hranice, Bělotín, Odry, Vítkov, Staré Těchanovice. Zde první zastávka u rozhledny. Zaparkovat se dá asi 600m od rozhledny, odsud se dá pěknou procházkou dojít k rozhledně Těchanovická vyhlídka.

Rozhledna Těchanovická vyhlídka je zcela nová, oficiálně byla otevřena teprve nedávno. Moc pěkná stavba a super upravené okolí. :-)

Z rozhledny se naskytnou nádherná panoramata na okolní krajinu…

Co nás teda dostalo, byly dřevěné lehátka na takovém jakoby dřevěném pódiu :-)

Musíme konstatovat, skvělý nápad, tohle jsme zatím ještě u žádné rozhledny neviděli. Takže kdo chce, může si zde i poležet a relaxovat dle libosti. Jednoznačně palec nahoru za super nápad :-).

Po krátkém relaxu a pokochání se krásami krajiny jsme se přemístili k nedaleké přehradě Kružberk.

Zde pár foteček na památku, je to tu moc hezky poopravované :-)

No a pak jsme si to zamířili k další vodní nádrži – Slezská Harta. Zde krátká zastávka, pokochání se, pár foteček a jede se dál…

Pak jsme to vzali na Leskovec nad Moravicí, Bruntál, Šternberk, Olomouc, Přerov… Velmi pěkný okruh, rozhodně můžeme doporučit, vesměs pěkné cesty až na malé vyjímky.

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.