Šútovský vodopád a jezero - 30.7.2019

Třetí den našeho pobytu na Oravě – v úterý 30. července 2019 – počasí příliš nepřálo, tak jsme si vybrali za cíl dnešního výletu nedaleký Šútovský vodopád a Šútovské jezero. Obě místa byly vzdálené od našeho penzionu Kubínská Hoľa asi 24km.

Trasu jsme nemuseli vymýšlet nikterak složitou, z penzionu Kubínská Hoľa, kde jsme měli ubytování, to bylo kousek, takže v dopoledních hodinách jsme vyrazili na Veličná, Párnica, Kraľovany, Rieka. Zde jsme dojeli až na placené parkoviště, kde jsme náš skútr zaparkovali a k Šútovskému vodopádu jsme již pokračovali po svých :-). Parkovné za moto zde chtěli 1,5 Eura… :-(

Po zaparkování našeho skútru se vydáváme po svých k Šútovskému jezeru. Z parkoviště je to přibližně 4 km, naštěstí není to nějak extrémně složitý terén, trasa se dá celkem v pohodě zvládnout. Část trasy vede po asfaltované cestě, která končí u chaty Vodopád, pak už začíná trasa přecházet v klasickou pěšinu, převážně kamenitou.

Pěšina nás dovede až přímo k Šútovskému vodopádu. Naskytne se nádherná scenérie, rozhodně můžeme jen doporučit udělat si zde výlet.

Po dostatečném pokochání se pohledem na tu nádheru jsme se vrátili na parkoviště a zamířili jsme k nedalekému Šútovskému jezeru. Zde jsme se již moc nezdrželi, počasí se začalo kazit, takže jen v rychlosti pár foto a záběrů na video.

No a poslední zastavení jsme měli v nedalekém motorestu Rieka, kde jsme si dali oběd. No po pravdě nás tento motorest vůbec nezaujal, taková průměrná restaurace, ale zato výrazně nadprůměrné ceny, za celý týden na Oravě jsme v dražší restauraci neobědvali, takže tuto restauraci rozhodně nedoporučujeme, jsou v okolí mnohem lepší a levnější.

Takže dnešní výlet se vydařil, viděli jsme kus nádherné přírody, podívejte se na foto a hlavně video a můžete se těšit na další cestopis z dalšího dne na Oravě :-).

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: