Sobášny palác, Budatínský hrad, rozhledna Terchovské srdce – 26.8.2017

V sobotu 26. srpna 2017 jsme zamířili na Slovensko na celodenní výlet. Čekal nás poměrně náročný den, protože jsme si naplánovali několik cílů. Navštívili jsme sobášny palác v Bytči, Bytčiansky zámek, Budatínský hrad, rozhlednu Terchovské srdce...

Dnešní výlet bude trochu náročnější. Chceme stihnout navštívit několik zajímavých míst na Slovensku, do toho i nějaký ten menší výšlap, tak jdeme na to. Jeli jsme trasou: Valašské Meziříčí, Rožnov p. R., Bytča. Zde první zastávka u sobášného paláce a Bytčianského zámku. Hned poblíž se nachází poměrně velké parkoviště, kde lze zdarma zaparkovat.

V dnešní den bylo zrovna zavřeno, konaly se zde svatby, nicméně podařilo se nám alespoň na chvilku nahlédnout do prostor sobášného paláce. Mají to tam moc pěkné :-)

Hned vedle se nachází Bytčianský zámek, ovšem ten je veřejnosti nepřístupný. Takže jsme si ho mohli prohlédnout pouze zvenčí.

Z Bytče jsme pokračovali na Žilinu a zde jsme navštívili Budatínsky hrad. Tady šlo jít i dovnitř, takže jsme toho využili a hrad si prohlédli i zevnitř.

Dále jsme pokračovali na Terchovou. Tady jsme si dali menší výšlap, chvílemi do poměrně strmého kopce k dalšímu cíli - rozhledna Terchovské srdce. Po zdolání schodů se naskytne krásný výhled :-)

Pak jsme se přesunuli o kousek dál k soše Juraje Jánošíka.

Po vystoupání až k samotné soše je opět odsud poměrně hezký výhled :-)

Docela nám i vytrávilo, nejvyšší čas se stavit někam na jídlo. Zkusili jsme navštívit salaš Zázrivá. Nevaří tu špatně, ale ty ceny...

Takže výlet se nám opět parádně vydařil, tak doufejme, že ještě bude vhodné počasí a něco letos stihneme.

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.