Rozkvetlé bledule v údolí Chlébského potoka

V sobotu 25. března 2017 nám počasí přálo, tak jsme vyrazili na výletík do přírody. Zavítali jsme do vesničky Chlébské, kde každé jaro připraví příroda úžasnou podívanou na tisíce rozkvetlých bledulí podél Chlébského potoka. Najeto 250km.

V dopoledních hodinách vyrážíme směrem na Přerov, Prostějov, Boskovice, Kunštát, Hodonín, Chlébské. Přístupová cesta z této strany hodně divoká, asi 5 km lesní cestou, s čímž jsme nepočítali, takže jsme jeli doslova krokem, abychom tam náhodou nenechali nápravy :-D. Po příjezdu do vesničky Chlébské už všude plno aut podél cesty, mraky lidí, jako kdyby se tu konala nějaká pouť. Navigace nás dovedla přesně na místo, kde jsme zaparkovali.

Nacházíme se v přírodní rezervaci Údolí Chlébského potoka. Dá se projít vyznačenou trasou podél potoka. Takže po částečném odstrojení moto výstroje vyrážíme na výšlap :-).

Prakticky hned od parkoviště se nám naskytují překrásné scenérie – koberce rozkvetlých bledulí. Nádherný pohled. Všude mraky lidí, docela hodně i cizinců. No skútraře nebo motorkáře jsme tu nepotkali ani jednoho.

Procházka slušná, stezka vede lesíkem podél potoka, terén nikterak náročný, místy trochu více bláta, ale s opatrností se dalo projít a nezamazat se u toho. S moto výstrojí nám to šlo trochu ztuha, přeci jen moto kalhoty s ještě zimními vložkami moc na pochod nejsou. No ještě že máme velké kufry a je kam odložit alespoň helmy a těžké moto bundy :-).

Kdo má rád přírodu, rozhodně lze jen doporučit podniknout tento výlet a pokochat se pohledem na tisíce rozkvetlých bledulí.

Cestu zpět jsme zvolili směrem na Tišnov, Kuřim, Brno, Vyškov, Kojetín – zde zastávka na oběd u Tondy na hrázi. Zde jsme se také potkali s několika skútr / moto přáteli. No a poté přes Chropyni, Přerov domů do Lipníka. Za dnešek najeto krásných jarních bezmála 251km :-).

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.