Rozhledny Veselská a Slatina - 28.9.2019

V sobotu 28. září 2019 jsme i přes ne zrovna přívětivé počasí vyrazili na další podzimní výletík. Dnes jsme si za cíl vybrali dvě rozhledny – Veselská a Slatina. Trasu zpět jsme zvolili přes Rožnovsko. Délka trasy cca 214km.  

Jak už jsme naznačili v úvodu, dnešní počasí nebylo zrovna idylické jak jsme měli v minulém týdnu. Dneska nás od rána provázela zamračená obloha a hrozil i déšť. Nicméně jsme to riskli, a tak z Lipníka vyrážíme směrem na Hranice, Bělotín, zde odbočíme na Veselí a prakticky hned u silnice zastavujeme u prvního cíle dnešního výletu – Veselská rozhledna.

Rozhledna je poměrně mladá, byla vybudovaná v roce 2018. Jak již bylo zmíněno, přístup k rozhledně není nikterak náročný, lze zaparkovat prakticky přímo u rozhledny, tudíž není třeba se obávat žádných náročných výšlapů :-).

Další pozitivní zprávou je, že se zde neplatí žádné vstupné, přístup je volný, a tak nic nebrání po několika schodech vystoupat až nahoru. Z rozhledny se naskytne poměrně slušný výhled na všechny strany a za dobré viditelnosti může být odsud docela dobře vidět.

Z Veselské rozhledny pokračujeme dále směrem na Odry, Fulnek, Bílovec, Výškovice a zde zastavujeme u druhého cíle dnešního výletu - rozhledna Slatina.

I tato rozhledna je velmi dobře dostupná, nachází se v těsné blízkosti silnice, takže opět není potřeba se obávat nějakých složitých výšlapů :-). Trochu horší to je s parkováním, tedy především pro autaře, v době naší návštěvy zde nebylo zbudované žádné parkoviště, pouze jen takový malý plácek, kde ale moc aut nevejde, nicméně skútr nebo motorku vždy někam zaparkujete, takže pohoda :-)

Rozhledna Slatina je také prakticky nová, zprovozněna byla počátkem roku 2019, bylo to ještě vidět, že vše září novotou, některé detaily ještě nebyly dotažené do konce, tak snad v další sezoně bude vše komplet hotovo.

Na rozhlednu Slatina je taktéž volný vstup, neplatí se žádné vstupné, takže nic nebrání v tom vystoupat po několika schodech úplně nahoru, odkud se naskytne poměrně také pěkný výhled všemi směry.

Po dostatečném pokochání se výhledy a nějaké té dokumentaci pokračujeme dále. Sice začalo trochu zlobit počasí, začalo i poprchat, později i trochu více, ale dalo se to. Takže od rozhledny Slatina jsme jeli zpět na Bílovec, pak jsme odbočili na Studénka, Příbor, Frenštát pod Radhoštěm, Rožnov pod Radhoštěm. Zde jsme měli v plánu zastávku na oběd v restauraci Koliba na Pasekách, nicméně za nějakou dobu, co jsme zde nebyli, tak se změnil personál a kvalita šla rapidně dolů. Takže asi po 20-ti minutách, kdy si nás vůbec nikdo nevšímal, jsme se sbalili a jeli na další oblíbené místo - restaurace Zavadilka, Prostřední Bečva. Zde to zatím naštěstí funguje vše jak má být, takže v pohodě jsme se najedli no a pak už vyrazili na cestu domů.

Dnešní výlet se vydařil, obě rozhledny můžeme určitě jen doporučit zahrnout do vašich výletů. Počasí sice pozlobilo, ale dalo se to zvládnout. Tak zatím ahojky a skútrům zdar, sezona ještě nekončí :-).

Odkaz na mapu trasy na Mapy.cz

Délka trasy: cca 214 km

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: