Rozhledny Šibenice a Sosnová - 7.7.2019

V neděli 7. července 2019 se nám opět naskytla příležitost podniknout další letní výletík. Přestože předpověď nebyla zrovna příznivá, tak jsme to riskli a vyrazili jsme na sever směr Opava, kde jsme navštívili dvě rozhledny - Šibenice a Sosnová. Délka trasy cca 215 km.

Z Lipníka nad Bečvou jedeme směr Hranice, Bělotín, Odry, Fulnek, Opava, Jamnice a zastávka u rozhledny Šibenice. Příjezd z této strany není zrovna nejlepší, poslední úsek vede vyloženě po kamenité cestě… :-(

Nově zbudovaná železobetonová rozhledna se nachází víceméně v poli, skútr odstavujeme na malém odstavném plácku.

K rozhledně je to jen kousek, žádný dramatický výšlap :-D. Nejdříve si prohlédneme rozhlednu zvenku a také okolí rozhledny.

Poté se přemístíme přes Velké Heraltice a Sosnová k druhé rozhledně – Sosnová. Zaparkovat se dá u silnice, je zde k tomu účelu poměrně dostatečný prostor.

Z parkoviště lze k rozhledně dojít asi po 600 metrech po zpevněné cestě, výšlap také není nikterak náročný :-). Na této rozhledně se neplatí žádné vstupné, výhled z rozhledny je poměrně dobrý, z výšky 22 metrů je možné prohlédnout si široké okolí.

Z rozhledny Sosnová jsme již zamířili směrem domů. Jeli jsme přes Lesní Domky, Horní Benešov, Bruntál, Šternberk, Olomouc – zde zastávka v Globusu na jídlo :-) Výlet se vydařil na jedničku, tak zas někdy příště ahoj!

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: