Rozhledny Na Kalníku a Na Trni, salaš Krajinka – 30.9.2017

V sobotu 30. září 2017 jsme vyrazili na letos poslední delší výlet na Slovensko. Navštívili jsme rozhledny Na Kalníku a Na Trni, na jídlo jsme se zastavili na salaši Krajinka. Cestou zpět ještě zastávka ve Staré Bystrici a u turistické atrakce – Eifelova věž.

Počasí letošního září nebylo zrovna příznivě nakloněno nějakým výletům na skútru, ale poslední sobotu – 30. září 2017 – se trochu umoudřilo a mohli jsme podniknout letos poslední delší výlet na Slovensko. Zvolili jsme trasu: Lipník n. B., Rožnov p. R., Bytča, Martin. Zde kousek za Martinem jsme odbočili na Belá-Dulice, kde jsme měli první cíl – novou rozhlednu Na Kalníku.

I když je rozhledna spíše taková menší, poskytuje nádherný výhled na krásnou krajinu.

Pokračovali jsme po cestě dál směrem na Turčianske Jaseno, kde jsme měli druhý cíl dnešního výletu - rozhledna Na Trni. Tato rozhlednička je také nová a dá se zastavit přímo u ní.

Z rozhledny, která je také spíše taková menší, je také pěkný výhled na krajinu. Rozhodně doporučujeme tyto dvě rozhledničky zahrnout do vašich výletů :-).

Čas neúprosně utíkal a i když jsme se nemohli dosyta nabažit krásnou krajinou, museli jsme popojet dál. Byl čas oběda, tak jsme to vzali na Ružomberok, kde jsme se stavili na jídlo a nákup ovčích produktů na salaši Krajinka.

Počasí nám vycházelo poměrně dobře, časově jsme byli také na tom dobře, tak jsme si mohli cestu zpět trochu protáhnout. Vzali jsme to na Zázrivou, Terchová, Stará Bystrica. Zde jsme se na chvíli zastavili a obdivovali Slovenský orloj a pěkně upravené centrum.

Ze Staré Bystrice jsme to vzali na Čadcu, Svrčinovec, zde kousek před hraničním přechodem je taková turistická atrakce – Eifelova věž. Takže pár foto na památku a frčeli jsme domů.

Cestu domů jsme zvolili přes Jablunkov, Třinec, Frýdek Místek, Frýdlant n. O., Frenštát p. R., Valašské Meziříčí, Hranice… Domů jsme dojeli už za tmy, ale byli jsme z dnešního letos posledního velkého výletu nadšeni. Za dnešek najeto krásných 420km. Skútrům zdar :-)

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.