Rozhledny Klucanina a Čebínka – 21.9.2019

Druhý den podzimní dovolené – v sobotu 21. září 2019 jsme vyrazili směrem na Moravský kras, kde jsme navštívili rozhledny Klucanina a Čebínka. Počasí nám opět vyšlo suprově, i když po ránu už bylo poměrně chladno. Délka trasy cca 248km.

Z Lipníka nad Bečvou jsme jeli směrem na Přerov, Prostějov, Plumlov, Jedovnice, Blansko, Tišnov. Zde jsme zaparkovali náš skútr na parkovišti u hřbitova :-)

Odsud vyrážíme na pěší túru k prvnímu cíli dnešního výletu – rozhledna Klucanica. Trasa měří asi 1,3km, poměrně dost prudší kopec, ale dá se to zvládnout, suprově značená, takže pohoda. Cestou míjíme takové pěkné naučné tabule, určené především pro děti, asi aby jim trochu zpestřily výšlap.

U rozhledny je prostor na odpočinek, nechybí zde lavičky, kde se dá posedět. Vstup na rozhlednu je volný, na to, jak je rozhledna opravdu pěkná a poměrně velká stavba je až s podivem, že zde nevybírají žádné vstupné.

Rozhledna je opravdu velmi pěkná, rozhodně ji doporučujeme navštívit, vystoupat až nahoru a poté se naskytne nádherný výhled na krajinu :-).

Po dostatečném pokochání se krásnými výhledy se přesouváme k druhému cíli dnešního výletu – rozhledna Čebínka. Náš skútr odstavujeme na parkovišti v obci Čebín a odsud vyrážíme pěšky k asi 1km vzdálené rozhledně.

Rozhledna Čebínka je v podstatě telekomunikační věž operátora GSM, takže žádný architektonický skvost zde nečekejme, naopak je zde potřeba počítat s placením vstupného ve výši 20Kč, pokud chceme vylézt po nekonečném schodišti až nahoru. No budiž, když už jsme došli až sem, tak tedy kupujeme lístky a nějak vylezema až nahoru. Výhled je suprový, celkem to stálo za námahu, víceméně můžeme i tuto rozhlednu doporučit zahrnout do vašich výletů.

No a to již nastal čas někde se stavit na oběd. Zamířili jsme do Globusu v Brně, kde mějí skvělou restauraci, dá se zde dobře najíst za přijatelné peníze.

No a pak se již vydáváme na cestu zpět domů. Výlet se nám opět vydařil na jedničku, počasí vyšlo také suprově, krásně slunečno bylo po celý den, no co více si přát. Tak zas příště ahoj a skútrům zdar. Níže odkaz na trasu kudy jsme jeli, fotogalerie a samozřejmě také video. Tak hezkou čumendu :-)

Odkaz na mapu trasy na Mapy.cz

Délka trasy: cca 248 km

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: