Rozhledna u Tetřeví chaty, vyhlídka Rysí skála

V neděli 25. června 2017 jsme podnikli nádherný výlet do Jeseníků. Výlet zahrnující nejen projížďku na skútru krásnou krajinou, ale také turistiku. Navštívili jsme rozhlednu u Tetřeví chaty, vyhlídku Rysí skála a Červenohorské sedlo.

Hlavním cílem dnešního výletu byly Jeseníky. Zastavili jsme v Koutech nad Desnou, kde jsme naše stroje zaparkovali na parkovišti.

Odsud jsme se svezli lanovkou k rozhledně u Tetřeví chaty.

Rozhledna se nachází v těsné blízkosti stanice lanovky, takže zatím žádný náročný výšlap. Rozhledna je volně přístupná, neplatí se žádné vstupné.

Z Rozhledny se naskytne krásný výhled.

Dále jsme již po svých si dali výšlap po značené stezce k vyhlídce Rysí skála. Pěkná procházka lesem s několika zastaveními.

Po nepříliš náročném výšlapu jsme došli k vyhlídce Rysí skála :-). Je odsud mimo jiné pěkně vidět Praděd a nádrž Dlouhé Stráně.

Poté již nastal čas na sestup k parkovišti, pěkně po svých... :-). no našlapali jsme tu něco přes 5km, ale stálo to za to, moc pěkně tu bylo. Takže teď šup do sedel a jedeme na Červenohorské sedlo. Projeli jsme se po nově zrekonstruovaném úseku silnice, moc pěkné :-).

Také jsme se na chvilku zastavili na Červenohorském sedle.

No a pak jsme to vzali přes Vrbno, Bruntál Šternberk... domů. Dnešní výlet nám opět vyšel suprově, ani jsme nezmokli, i když podle radaru se tím směrem valila bouřka :-). Tak zas příště ahoj a skútrům zdar.

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.