Rozhledna Špicák - Strečno - 11.8.2019

V neděli 11. srpna 2019 jsme podnikli výlet na Slovensko. Jako hlavní cíl jsme si vybrali zánovní rozhlednu Špicák u Strečna, která byla otevřena před rokem. Počasí nám celkem vyšlo, akorát pár kapek nás zastihlo při výšlapu na rozhlednu. Délka trasy cca 290km.

Z Lipníka nad Bečvou vyrážíme za krásného slunečného počasí směr Hranice, Valašské Meziříčí, Vsetín, Púchov, Žilina a parkoviště pod hradem Strečno, kde jsme zaparkovali náš skútr. Odsud vyrážíme na pěší túru asi 1 km k rozhledně Špicák.

I když se to na první pohled jeví, že 1 km vzdálená rozhledna není nějak daleko, tak je třeba počítat s poměrně dost náročným terénem. Šli jsme po žluté trase a ta vede poměrně do strmého kopce. Takže pokud se tady vydáte na skútru nebo motorce, rozhodně doporučujeme si s sebou vzít něco na převléknutí, v motohadrech rozhodně tuto trasu nedoporučujeme absolvovat :-).

Po náročném výšlapu, kdy jsme se i docela zapotili, jsme dorazili na vrchol kopce a jsme u rozhledny Špicák. Hned na první pohled je zřejmé, podle čeho dostala rozhledna své jméno :-).

Na rozhlednu je volný vstup, neplatí se zde žádné vstupné, takže vystoupáme po několika schodech na vyhlídkovou plošinu. Naskytne se nádherný výhled, pod sebou máme jako na dlani zříceninu hradu Strečno. Nechybí zde ani popisky, prostě super rozhledna.

Takže ještě nějaké to foto a video na památku a je čas na návrat. Na zpáteční cestu volíme trasu: Žilina, Bytča, Makov, Rožnov p. R., Valašské Meziříčí, Hranice, Lipník n. B. Cestou jsme se ještě stavili na oběd v restauraci Trojačka – je to na cestě u Makova, na bývalé celnici. Takže dnešní výlet vyšel opět suprově, můžeme všem jen doporučit návštěvu této rozhledny, pokud se nebojíte trochu protáhnout kostru :-). Odkaz na trasu, fotogalerii a video naleznete jako obvykle níže. Takže skútrům zdar a můžete se těšit na další cestopisy z našich výletů.

Odkaz na mapu trasy na Mapy.cz

Délka trasy: cca 290km

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: