Rozhledna Slunečná, papouščí ZOO – 6.7.2016

Ve středu 6. července 2016 jsme podnikli výlet na jižní Moravu. Navštívili jsme rozhlednu Slunečná u Velkých Pavlovic, papouščí ZOO v Bošovicích a nakonec jsme se stavili na oběd v motorestu Samota. Celkem dnes najeto 264 km.

S ohledem na nepříznivé předpovědi počasí jsme narychlo změnili plány a zamířili jsme na jižní Moravu, kde mělo být dnes nejtepleji a bez srážek. Tak z Lipníka vyrážíme směr Přerov, Hulín, zde krátká pauza na tankování a občerstvení.

Pak pokračujeme na Otrokovice, Staré Město, Boršice, Osvětimany, Kyjov, Kobylí a jsme u prvního cíle dnešního výletu – rozhledna Slunečná u Velkých Pavlovic.

Rozhlednu řadíme k těm hezčím. Má pro nás skútraře několik výhod – jednak je možno na skútru dojet až přímo k rozhledně, cesta vede krásnými vinicemi, stavba je také hodně zajímavá. Z rozhledny je poměrně také pěkný výhled nejen na okolní vinice a vinařské vesnice.

Mezi další plusy této rozhledny patří vstup zdarma, což nebývá vždy pravidlem. A aby toho nebylo málo, tak nabízí poměrně slušné zázemí. Najdeme zde jednak malý krámek s občerstvením, pro milovníky vína vinný sklípek s možností zakoupení vína. Nechybí také toalety na poměrně slušné úrovni, a to prosím opět zadarmo. No prostě u nás nevídané. Tak za tuto rozhlednu rozhodně dáváme velké plus a určitě doporučujeme zařadit do vašich výletů.

Po prohlídce rozhledny Slunečná jsme se přesunuli k druhému cíli dnešního výletu – papouščí ZOO v Bošovicích. Zde nás už čekal ještě jeden kamarád... :-)

Po zaplacení vstupného jsme si dali prohlídku papouščího ZOO. Areál je poměrně rozsáhlý, najdeme zde desítky voliér s exotickými ptáky. Určitě stojí za to se zde zastavit.

No a to již nastal čas na oběd. Stavili jsme se v restauraci Samota.

Po kvalitním obědě jsme již zamířili na cestu domů. Výlet se dnes opět vydařil na jedničku, moc jsme si ho užili, počasí nám vyšlo, místy sice trochu pozlobil ostřejší vítr, nicméně dalo se to zvládnout. Tak se budeme těšit na setkání u dalších výletů.

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: