Rozhledna Kopaninka – 31.3.2019

V neděli 31. března 2019 bylo opět hezky, tak jsme toho využili a vyrazili jsme na výlet. Dneska jsme si dali menší komínovku, jeli jsme směrem na Prostějov, kde jsme navštívili novou rozhlednu Kopaninka.

 Na dnešek jsme si naplánovali jediný cíl, rozhlednu Kopaninka, která se nachází u obce Repechy. Rozhledna je úplně nová, vybudovaná v roce 2018, je možné se dostat až prakticky k ní na skútru, takže žádné dlouhé výšlapy :-)

Na rozhledně se platí vstupné 20 Kč, jako přidaná hodnota je, že návštěvníkům se dostane výklad, vyprávění, jak rozhledna vznikala, včetně ukázek fotografii. Velmi dobrý nápad, tohle jsme snad na žádné rozhledně nezažili :-). Po točivém schodišti vystoupáme vzhůru.

Na vyhlídkovou plošinu lze vystoupat po 83 schodech. Zde se naskytne poměrně hodně dobrý výhled na všechny strany.

Když jsme se dostatečně pokochali pohledem na krajinu a moc pěknou stavbu rozhledny, pokračovali jsme na Olomouc, kde jsme se stavili na oběd a nějaký pamlsek.

Výlet se vydařil skvěle, sice už nebylo až tak ideální počasí jako den před tím, trápil nás po většinu dne dost silný vítr. Nicméně i tak jsme si výlet užili. Tak zas příště ahojte.

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: