Rozhledna Brusná, zámek Velké Losiny – 30.3.2019

V sobotu 30. března 2019 jsme podnikli další překrásný jarní výlet. Tentokrát jsme zamířili na sever, směrem na Jeseníky. Navštívili jsme pěknou rozhlednu Brusná a zámek Velké Losiny. Za dnešek najeto krásných jarních 229km.

Počasí nám přálo, sluníčko krásně svítilo hned od rána a s přibývajícím časem se postupně oteplovalo. Jeli jsme směrem na Přerov, Dub n. M., Olomouc, Mohelnice, zde krátká pauza na benzince MOL.

Dále jsme pokračovali na Zábřeh, Bludov a zde jsme zaparkovali u vlakového nádraží.

Odsud jsme si dali výšlap pěkně po svých lesíkem ke zhruba 1km vzdálené rozhledně Brusná.

Výšlap jsme bez problémů zvládli, došli jsme k rozhledně, velice zajímavá stavba.

Z rozhledny se naskytne poměrně pěkný výhled na široké okolí, za ideálních podmínek lze mimo jiné vidět i Praděd. Vstup na rozhlednu je zdarma.

Když jsme se dostatečně pokochali pohledem na krásnou přírodu, pokračovali jsme směrem na  Šumperk, Velké Losiny. Zde jsme navštívili místní zámek i přilehlou zámeckou zahradu.

Zrovna v tento den na zámku zahájili sezonu, tak jsme si dali i prohlídku interiéru. No po pravdě nás interiér nijak zvlášť nenadchnul, za poměrně vysoké vstupné (130Kč/os.) toho moc k vidění není. Nicméně pochvalu si zaslouží alespoň průvodkyně, která dokázala poměrně solidně komentovat celou prohlídkovou trasu :-)

Výlet se nám zdařil, trasa byla výborně zvolená, jelo se poměrně dobře, ideální počasí, no co více si přát. Tak hezkou podívanou na fotogalerii z výletu no a samozřejmě nechybí ani video. Tak zas příště na dalším výletě ahojte a skútrům zdar :-).

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: