Pulčínské skály - 22.5.2020

V pátek 22. května 2020 jsme využili pěkného počasí a vyrazili jsme na výlet na Pulčínské skály. Zde jsme si dali takový menší výšlap asi 3,3km dlouhý, pěknou přírodou a pak lezení po skalách, ale super. No a na skútru projížďka cca 193km.

Z Lipníka nad Bečvou vyrážíme směrem na Hranice, Kelč, Kunovice, Valašské Meziříčí, Vsetín, Pulčín. Zde parkujeme na placeném parkovišti, v celé obci platí zóna zákazu stání, takže na výběr moc místa není…

Zde se převlékneme z motohader do něčeho lehčího a vyrážíme na výšlap. Nejdříve jdeme po červené trase, pak po modré.

Je na co koukat, příroda si tady skvěle pohrála a lidé celkem s citem vyznačili vhodné trasy, kudy si lze tu krásu přírody projít a vychutnat.

Celý okruh výšlapu měřil asi 3,3km. Na zpáteční cestě ke skútru jsme se stavili u turistického přístřešku a zde si pěkně v přírodě dali oběd jak normální kultivovaní lidé bez nějakých koronavirových komedií v restauracích…

Dnešní výlet se vydařil na jedničku, počasí naprosto ukázkové, zcela vhodné na takovéto výlety. O víkendu bude asi bohužel útlum, počasí nemá být zrovna příznivé, no tak snad zas příště ahojte :-)

Odkaz na mapu trasy na Mapy.cz
Délka trasy: cca 193 km
Trasa výšlapu - Mapy.cz
Turistické cíle: Pulčínské skály

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: