Prodloužený víkend v Krkonoších – 13.-15.7.2018

V pátek 13. července 2018 jsme vyrazili na letos první vícedenní výlet na našem novém skútru Yamaha X-Max 400. Zamířili jsme do Krkonoš, kde jsme byli do neděle 15.7. Krásný to kraj, moc krátká doba, aby se dalo stihnout vše prohlédnout :-).

V pátek hned po ránu jsme natěšeni nabalili vše potřebné a naložili na náš stroj. Počasí u nás nic moc, zataženo a docela chladno, no tak doufejme, že se to vyčasí a bude hezky.

Zvolili jsme trasu: Lipník n. B., Přerov, Olomouc, Mohelnice, zde první zastávka na oblíbené benzince MOL.

Pak jsme pokračovali na Moravskou Třebovou, Litomyšl, Vysoké Mýto, zde další zastávka na regeneraci sil a svačinku. Tento úsek cesty byl asi nejhorší co se počasí týče, poměrně dost chladno, až ve Vysokém Mýtě se konečně začalo oteplovat a sem tam i sluníčko nakukovat.

Pak jsme pokračovali na Hradec Králové, Jaroměř a plánovaná větší zastávka Kuks, kde jsme navštívili Muzeum historických vozidel a Hospital Kuks.

Je zde vážně nádherně. Tady už počasí více připomínalo léto, konečně svítilo a hřálo sluníčko, tak jsme si to tu vše prošli.

Nádherně upravené nádvoří zámku stejně tak i přilehlá zahrada v nás zanechala nezapomenutelný zážitek. Rozhodně doporučujeme se tu stavit při vašich toulkách po krásách naší země :-)

No a vzhledem k pokročilému času nám už i docela vyhládlo, všimli jsme si docela pěkné restaurace - Hospoda Na sýpce. Zde jsme si dali chutný oběd. Útulná restaurace, příjemná obsluha, skvělé jídlo, můžeme jen doporučit se zde zastavit.

Z Kuksu jsme to měli už jen kousek do našeho cíle cesty – přes Trutnov, Svoboda nad Úpou a Janské Lázně. Zde jsme měli rezervované ubytování v krásném rodinném penzionu Martin. Byli jsme zde maximálně spokojeni, krásné prostředí, parádní ubytování, klidné prostředí, milí majitelé, bohaté snídaně, no rozhodně můžeme jen doporučit :-). Zde jsme měli skvělé zázemí pro naše toulky po okolí.

Po příjezdu a ubytování jsme už toho moc nestihli, jednak zmoženi cestou, Andrea navíc po noční :-(, tak toho taky měla dost, ale stihli jsme si alespoň prohlédnout centrum Janských Lázní. No a pak šup do postýlky, nabrat sil na druhý den, kdy jsme měli v plánu výšlap na Stezku korunami stromů Krkonoše. Takže v sobotu ráno hned po snídani jsme vyrazili na pěší tůru, z našeho penzionu to bylo necelé 3km, takže v pohodě procházka krásnou krajinou :-)

Po zaplacení vstupného (220Kč) jsme se vydali po stezce až k oblakům :-D. Procházka pěkná, stavba také určitě stojí za zhlédnutí …

… nicméně shodli jsme se, že ten výhled z horní plošiny nebyl až tak světoborný, už jsme viděli stezky v korunách stromů s lepším výhledem… :-(.

Po prohlédnutí stezky byl čas na návrat k penzionu, ještě jsme měli v plánu menší výletík na skútru. Cestou jsme narazili na zajímavý přírodní úkaz. Z ničeho nic přišel silný náraz větru, který bral vše, co nebylo řádně upevněné. Tak jsme mohli vidět, jak vyletěl do vzduchu slunečník z terasy jednoho hotelu a poletoval nad Janskými Lázněmi. Těžko říct kde skončil, protože nárazy větru ho nesly někam k centru, tak snad se do někoho nezapíchl…

Z penzionu, kde jsme byli ubytovaní jsme vyrazili na skútru k dalšímu cíli - Pec pod Sněžkou. Zde jsme si našli místečko na zaparkování našeho stroje co nejblíže k lanovce.

Odsud jsme si dali výšlap k lanovce, která nás měla vyvézt k rozhledně Hnědý vrch.

Jízda lanovkou skvělý zážitek, krásný výhled na Krkonoše :-)

Lanovka nás dopravila téměř k rozhledně Hnědý vrch. Moc pěkná stavba.

Vstup je na rozhlednu zdarma, trochu se nám při výšlapu na vrchol zamotala hlava… :-)

Nicméně ta námaha stála za to, z rozhledny se naskytne naprosto úžasný rozhled na široké okolí. Rozhodně tuto rozhlednu doporučujeme navštívit.

Dnešní den se pomalu chýlí ke konci, unaveni, ale spokojeni uléháme do lůžka. V neděli nás čeká návrat domů. Abychom nejeli zpět stejnou trasou, zvolili jsme cestu zpět přes Polsko: Janské Lázně, Trutnov, Náchod, Klodzko, Paczków, zastávka u Otmuchowských jezer…

Nafotili jsme si pár foteček na památku, je to tam hezké, moc pěkné i silnice, jelo se parádně :-)

No a s tama jsme pokračovali směr Nysa, Prudnik, Krnov, Opava… a hajdy domů :-). Výlet se vydařil na jedničku, nebylo to o lámání rekordů v najetých km, ale o tom něco vidět, projít se krásnou krajinou, nadýchat čerstvého vzduchu, prostě si užít, a to se vše povedlo s přemírou. Jelo se nám také bezvadně na velkém Maxovi, jede fakt parádně, stavěný na dlouhé cestování, no už se těšíme na další výlety. Tak zatím ahoj a užívejte si letošní krásnou sezonu dokud to jen jde :-)

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu:

Video se zpracovává, přidáme ho zde dodatečně...