Park miniatur Podolie, Čachtický hrad, salaš Nimnica

Letošní prodloužený velikonoční víkend nabídl krásné počasí přímo předurčené na suprové vyjížďky na skútru. V sobotu 20. dubna 2019 jsme vyrazili na Slovensko. Zde jsme navštívili park miniatur Podolie, Čachtický hrad a salaš Nimnica.

Vyjeli jsme z Lipníka n. B. směrem na Přerov, Hulín, Otrokovice, Staré Město, Uherský Ostroh, Myjava, Brezová pod Bradlom, Vrbové a první cíl – Podolie, kde jsme si prohlédli park miniatur. Zaparkovat lze zdarma přímo u areálu. Vstupné na prohlídku miniatur jsou 4 Eura/os. Miniatury hradů a zámků jsou opravdu hodně povedené, moc se nám tam líbilo, rozhodně doporučujeme si zde udělat výlet. Ostatně můžete se podívat v naší fotogalerii a také ve videu, jak to tam vypadá :-).

Po prohlídce parku miniatur jsme pokračovali k druhému cíli dnešního výletu do nedalekých Čachtic, kde jsme navštívili Čachtický hrad. Příjezdová cesta k parkovišti je poměrně dost úzká, dvě auta zde mají dost velký problém se vyhnout, proto autem zde moc nedoporučujeme jet. V jedné stopě se to dá :-). Mají zde vyhrazený prostor na parkování, zapomeňte na parkování skútru / moto zadarmo, tady se za moto vybírá 1 éčko… :-(

Náš skútr máme zaparkovaný a můžeme vyrazit na výšlap po cestě na Čachtický hrad. Příjemná procházka o délce cca 1100m, dá se to krásně projít, naskýtá se úžasná scenérie, výhled na samotný hrad a okolní krajinu, prostě nádhera… :-) Po zaplacení vstupného ve výši 4 Eur/os můžeme jít na samotnou prohlídku hradu.

Čachtický hrad byť v kategorii zřícenin, přesto má návštěvníkům co nabídnout. Z hradeb se naskýtá neskutečné výhledy na malebnou krajinu, celé prostředí velmi pěkně upravené, je vidět, že se o hrad pečlivě starají a snaží se postupně rekonstruovat :-).

Po důkladné prohlídce Čachtického hradu a pokochání se nádhernou přírodou nastal čas vyrazit k poslednímu cíli dnešního výletu – salaš Nimnica, kde jsme si dali chutný oběd.

Dnešní výlet se vydařil naprosto luxusně, jakoby vypadl z učebnice skútrařských výletů :-D, trasa byla zvolena výborně, naprosto luxusní počasí, krásné místa, kde jsme zavítali, no co více si přát, snad jen aby takových výletů bylo více :-). Níže naleznete odkazy na mapu trasy, kudy jsme přibližně jeli a samozřejmě odkazy na fotogalerii a v neposlední řadě na video, které určitě stojí za zhlédnutí, byť je možná trošku delší :-). Tak hezkou čumendu, díky za hodnocení, sdílení atd., no šak to znáte a zas příště ahoj. Skútrům zdar.

Mapa trasy kudy jsme přibližně jeli ZDE. Délka trasy přibližně 340km.

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: