Park miniatur, Centrum Eden – Bystřice – 1.9.2019

Na neděli 1. září 2019 jsme si vybrali za cíl našeho výletu Bystřici nad Pernštejnem, kde jsme měli v plánu navštívit park miniatur, sochu Zubra, která se nachází v těsné blízkosti pohádkové aleje a nakonec Zábavní Centrum Eden. Délka trasy cca 240km.

Před námi je krásný prosluněný den, a tak natěšeni vyrážíme z Lipníka n. B. směrem na Přerov, Dub nad Moravou, Prostějov, Protivanov, Boskovice, Kunštát, Bystřice nad Pernštejnem. Zde jsme zaparkovali u zimního stadionu – bezvadný výchozí bod pro navštívení všech vybraných cílů dnešního výletu :-).

Po zaparkování vyrážíme k prvnímu cíli výletu. Cestou míjíme nepřehlédnutelnou sochu Zubra.

Opodál již začíná volně přístupný Bystřický park miniatur. Na volné ploše kolem potůčku zde postupně vznikají modely hradů, klášterů a dalších památek. Dá se to pěkně projít, neplatí se zde žádné vstupné.

Po prohlédnutí miniatur pokračujeme po cestě k nedalekému zábavnímu Centru Eden. Cestou míjíme několik dřevěných soch pohádkových bytostí – pohádková alej Lužánky.

Cesta nás dovede až ke vstupní bráně centra Eden. Vstupné se zde platí ve výši 120 Kč / osoba. Vzhledem k tomu, ce se zde nabízí k vidění celkem přiměřené.

Takže si celé centrum projdeme, je zde toho hodně, takže pokud to chcete vše projít, je potřeba si rezervovat více času :-). Areál je opravdu moc pěkně upravený, rozhodně můžeme návštěvu centra Eden doporučit.

Tak a to je pro dnešek vše, výlet se vydařil na jedničku, vyšlo nám krásně počasí a můžeme se těšit na další výlety.

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: