MINIUNI – svět miniatur v Ostravě – 1.5.2017

Zlatým hřebem velmi vydařeného prodlouženého víkendu byl výlet tentokrát na severní Moravu. Navštívili jsme v Ostravě městečko MINIUNI – svět miniatur. Po prohlídce vystavených exponátů zastávka na oběd v Kolibě na Pasekách v Rožnově.

V pondělí 1. května 2017, obloha od rána jak vymetená, sluníčko krásně hřálo a tak jsme vyrazili na další výlet. Tentokrát jsme si vybrali za cíl Ostravu, kde jsme chtěli navštívit svět miniatur – MINIUNI. Zaparkovali jsme náš stroj na parkovišti u výstaviště Černá louka.

Součástí areálu Miniuni je výstava modelů historických i současných lodí, hradů a zámků.

Venkovní expozice nabízí několik desítek modelů světoznámých památek ve zmenšeném měřítku. V jednom okamžiku se tak ocitnete například u Staroměstské radnice...

Eiffelovy věže...

radnice ve Stockholmu...

nebo třeba u jednoho ze sedmi starodávných divů světa... :-)

Celé prostředí je krásně upravené, lze zde strávit příjemné chvilky a přitom obdivovat úžasně do detailu zpracované modely známých budov.

No a když bylo tak krásně, dali jsme si ještě trochu projížďku a cestou zastávka na pozdní oběd ve skvělé restauraci Koliba na Pasekách v Rožnově.

Dnešní výlet se vydařil na jedničku, počasí naprosto luxusní, tak doufejme, že bude více takových krásných dní. Zas někdy příště ahoj a skútrům zdar :-).

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: