Městské slavnosti Bučovice 1645 – 23.6.2018

V sobotu 23. června 2018 jsme podnikli výlet na jižní Moravu, kde jsme zavítali do Bučovic na tradiční městské slavnosti Bučovice 1645. K vidění bylo život v historickém ležení s dobovými stany, ukázky zbraní třicetileté války, průvod vojsk s bubny a prapory Bučovicemi, salva před kostelem, zahájení slavnosti na náměstí.

Z léta jsme se rovnou přehoupli do podzimu, tedy alespoň soudě podle toho počasí, které panovalo dnešní den – zima, sychravo, studený vítr. Nicméně i přesto jsme vyrazili na náš první výlet na novém Maxovi. Do Bučovic jsme dojeli docela prokřehlí, najít místo pro zaparkování auta by byl problém, nicméně pro skútr se vždy místo najde, takže jsme stáli hned kousek od místa dění :-).

Na náměstí a v přilehlých prostorách kolem zámku bylo možné si prohlédnout dobové ležení a ukázky zbraní z doby třicetileté války.

Připravený byl časově poměrně náročný program, takže my jsme zhlédli průvod vojsk s bubny a prapory…

… salvu před kostelem …

… a zahájení slavnosti na náměstí.

Program pak pokračoval až do pozdních večerních hodin, my jsme už ale jeli zpět domů. První výlet na velkém Maxovi se povedl, byť i s trochou zálivky na zpáteční cestě, tak snad se počasí umoudří a bude opravdové léto...

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: