Meruňkobraní Miroslav 2016, klášter Rosa coeli

V sobotu 16. července 2016 jsme zamířili na jižní Moravu, kde jsme navštívili akci Meruňkobraní v Miroslavi. Pak jsme navštívili zříceninu kláštera Rosa coeli v Dolních Kounicích. Nakonec oběd v Kojetíně Na hrázi. Najeto 291 km.

Počasí dnešní den nic moc, nicméně vybaveni nepromoky pro případ nouze vyrážíme směrem na Přerov, Kroměříž, Bučovice, Slavkov u Brna. Zde krátká zastávka na benzince.

Pak kousek po dálnici objíždíme Brno a stáčíme se na jih na Rajhrad, Pohořelice, Miroslav. Zde již zábava v plném proudu, všude plno lidí, stánků se vším možným zbožím, kapela hrající na pódiu...

Na meruňkobraní jsme jeli hlavně s představou, že zde budou především stánky se zbožím tématicky zaměřené k akci, tedy meruňky. Jak se ukázalo, byl to velký omyl. Z těch x desítek stánků jsme objevili pouze jediný, ve kterém se prodávaly meruňky, ovšem nevalné kvality, tak jsme nakonec koupili jen meruňkový koláč. Asi se na tom podepsala letošní malá úroda meruněk... Co nás hodně zaujalo byla výstava traktorů Zetor a historických traktorů.

Některé kousky byly opravdu unikáty a co je třeba zdůraznit, prakticky všechny v top stavu, jakoby právě sjely z výrobní linky :-)

Na nádvoří přilehlého zámku se konal řemeslný jarmark, nacházelo se zde ležení mušketýrů, mohli jste se nechat třeba i naverbovat k nim :-D

Ještě stálo za zhlédnutí soutěže hasičů u požární zbrojnice.

Když už jsme všechno obhlídli, tak jsme se přesunuli do nedalekých Dolních Kounic, kde jsme si prohlédli zříceninu kláštera Rosa coeli.

No a pak jsme se vydali na cestu domů. Mezitím jsme zjistili, že od východu se proti nám žene pršení, tak jsme se snažili dojet alespoň do Kojetína, kde jsme si dali oběd a doufali, že déšť přejde nebo alespoň ustane.

Pršet ale neustávalo, tak nezbylo než vyhlásit chemický poplach :-D – rozuměj natáhnout na sebe nepromoky – a s maximální opatrností se vydat na cestu domů. Naštěstí déšť nebyl nějak moc silný, využili jsme takovou skulinku a šťastně dojeli domů.

Takže výlety na skútru nemusí být vždy jen o pohodě a sluníčku, jsme se přesvědčili na vlastní kůži. Naštěstí pršení nás stihlo až v samotném závěru výletu, tak to bylo v pohodě. Výlet se jinak skvěle vydařil, tak se budeme těšit zas příště :-).

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: