Letní skútr dovolená 2019 – cesta z Veľkého Mederu na Oravu

Po týdnu relaxu u vody v termálech Veľký Meder nás v sobotu 27. července 2019 čekal přesun na Oravu, do Dolného Kubína, kde jsme měli trávit druhý týden letní skútr dovolené na Slovensku. Čeká nás trasa cca 280km v ne zrovna příjemném počasí.

Z Veľkého Mederu vyrážíme hned ráno po snídani ještě za slunečného počasí. Chtěli jsme dojet co nejdále pokud možno za sucha, protože podle předpovědi počasí jsme tušili, že dnes se jízdě v dešti nevyhneme, což se ostatně potvrdilo. Jeli jsme trasou: Komárno, Hurbanovo, Dudince, Krupina, Zvolen, Banská Bystrica, Donovaly, Ružomberok, Dolný Kubín a cíl dnešní cesty – apartmány Kubínska Hoľa, kde jsme měli rezervované ubytování na týden. Odsud jsme pak podnikali výlety po okolí.

Cesta moc příjemná zrovna nebyla, většinu trasy nám propršelo, tak jsme si to moc neužili.

Ubytování jsme měli v Dolném Kubíně – apartmány Kubínska Hoľa. Poměrně na klidném místě, dalo se tady velmi dobře odpočinout. Stravování jsme si zajišťovali kompletně sami, dalo se na tom dost ušetřit. Snídaně i večeře jsme si chystali ve společné kuchyni, na obědy jsme se stavovali v restauracích, jak jsme byli někde na výletě.

Takže toto je z dneška vše, v dalších článcích se podíváme na místa, které jsme na Oravě navštívili. Určitě se podívejte na video z cesty a také několik foteček.

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video: