Letní skútr dovolená 2017 – Šumava – 7. den

Před námi je poslední den pobytu na Šumavě – pátek 21. července. Na dnešek jsme si naplánovali už jen menší vyjížďku po okolí, kousek i přes Rakousko, poslední menší výšlap na zříceninu hradu Vítkův hrádek a vodopády svatého Wolfganga.

Takže hned po snídani vyrážíme na náš poslední výlet na Šumavě. Jako první cíl máme zříceninu Vítkův hrádek, ke kterému dojdeme z parkoviště po nepříliš náročném výšlapu.

Asi nejzajímavějším místem na této zřícenině je výstup na hradní věž, na kterou se lze dostat po zaplacení vstupného. Z věže se naskytne krásný výhled na Lipno.

Po prohlídce zříceniny jsme zamířili do Rakouska. Hned na čáře foto na památku :-)

Jeli jsme směrem na Guglwald, kde jsme si udělali hned zastávku u pěkného hotelu.

No a pak jsme pokračovali krásnou krajinou, v Rakousku pěkné cesty i krajina, no je na co koukat. Jak jsme tak projížděli Rakouskými vesničkami, tak jsme narazili na pastvinu s krávami, po chvilce je zrovna naháněli na druhou stranu silnice :-). No dobrá podívaná...

Dojeli jsme až do Bad Leonfelden a odsud už zpět k nám směrem na Vyšší Brod. Zde jsme navštívili Cisterciácký klášter.

Po prohlídce klášteru jsme si dali ještě opravdu už poslední menší tůru – po Opatské stezce jsme došli až vodopádům svatého Wolfganga. Výšlap není zdaleka tak náročný jako třeba na Rešovské vodopády a ani nejsou tak velké, nicméně i tak dost pěkný úkaz, který stojí za zhlédnutí :-)

No a dnešní výlet symbolicky uzavíráme zastávkou u přehradní hráze Lipno.

Naše dovolená na Šumavě tímto posledním krásným výletem končí, před námi poslední noc na Šumavě a v sobotu se vracíme domů. Celý týden nám vyšel nádherně, viděli jsme spoustu krásných míst, hodně jsme toho nestihli, ale to jsme si nechali na někdy příště. Tak zas někdy na Šumavě ahooooj ! A skútrům zdar! :-)

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.