Letní skútr dovolená 2017 – Šumava – 3. den

Třetí den našeho pobytu na Šumavě - v pondělí 17. července - jsme si dali poznávací výlet. Zamířili jsme do Hluboké nad Vltavou, kde jsme navštívili jeden z nejkrásnějších zámků. Prohlédli jsme si jak interiér zámku, tak také  část zámecké zahrady.

Jestliže jsme chválili v Německu jak mají skvěle vyřešeno parkování zdarma pro moto u velké turistické atrakce, tak parkování v Hluboké byl přesný opak. S moto nebo skútry se zde asi vůbec nepočítá, parkovali jsme na centrálním parkovišti, kde nás nemilosrdně zkasírovali stejně jako plechovky... :-(. Jedinej bonus co nám nabídli, že pohlídají výstroj. No prostě typické Čechy, rýžovat na všem...

No nic, takže po zaparkování si dáváme výšlap k zámku. Je to docela do pěkného kopce, docela bylo dusno, tak jsme se u toho i pěkně zapotili, než jsme vylezli až k zámku... :-D

Přivítala nás krásně upravená zámecká zahrada.

Vybrali jsme si základní prohlídkový okruh. I přes poměrně vysoké vlezné (150Kč) poměrně hodně lidí a docela fronty. Pravda, velkou část návštěvníků tvořili cizinci, pro ně je to asi pakatel... V zámku samotném je zákaz focení, takže alespoň nějaké foto na památku z venku.

Po prohlídce zámku jsme si ještě prošli část zámeckého parku...

Pod zámkem je také pěkné vyhlídkové místo, z kterého je krásný výhled na Vltavu a přístaviště.

No a pak jsme se ještě trochu prošli po centru města a ještě se trochu projeli po okolí. A kam jsme zamířili další den, bude v dalším článku :-).

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.