Janův hrad a Písečný svět v Lednici - 20.9.2019

V rámci podzimní dovolené jsme podnikli několik jednodenních výletů. V pátek 20. září 2019 jsme zamířili na jižní Moravu, kde jsme navštívili Janův hrad nebo také zvaný Janohrad a pak ještě Písečný svět v Lednici. Délka trasy cca 285km.

Počasí nám přálo, a tak ráno vyrážíme do slunečného dne. Jedeme směrem na Přerov, Kroměříž, Kyjov, Podivín a pak zabočíme k Janovu hradu. Zaparkovat se dá kousek od hradu.

Po zaparkování jsme si koupili vstupenky na prohlídku, vstupné činí 100Kč/osoba, docela dost, útěchou budiž možnost fotit a natáčet, tak si interiéry máte možnost prohlédnout v našem videu a fotogalerii :-).

Čas čekání na prohlídku hradu jsme trávili procházkou po fakt krásném okolí, je to tu fakt hodně pěkné, dá se to zde pěkně projít, nafotit a natočit krásné záběry.

Po prohlídce hradu se přemístíme do nedaleké Lednice, kde jsme navštívili Písečný svět – sochy z písku. Vstupné zde vybírali ve výši 70Kč/os.

K vidění bylo toho dost, velice zajímavé umělecké díla z písku, určitě to stojí za zhlédnutí :-).

No a je čas na návrat domů, vracíme se přes Břeclav, Hodonín, Uherské Hradiště… Výlet nám vyšel suprově, krásná vyjížďka a k tomu jsme něco i viděli. Tak zatím ahoj a zítra pokračujeme v dalším podzimním výletování :-)

Odkaz na mapu trasy na Mapy.cz

Délka trasy: cca 285 km

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: