Hrad Kunětická hora, rozhledna Milíř, Les království

Ve čtvrtek 4. srpna 2016 jsme v rámci naší letní skútr dovolené vyrazili na Čechy. Navštívili jsme hrad Kunětická hora, rozhlednu Milíř ve Vysoké nad Labem a nakonec jsme se zastavili u vodní nádrže Les Království. Najeto krásných 465km.

V časných ranních hodinách za krásného slunečného počasí vyrážíme z Lipníka směrem Přerov, Olomouc, pak po staré silnici mimo dálnici na Litovel, Loštice, Mohelnice, zde krátká pauza na benzince. Mezi Litovlí a Lošticemi byl několikakilometrový úsek ofrézované silnice, takže jízda nic moc, na zpáteční cestě jsme se tomuto úseku raději vyhli po dálnici.

Pak jsme pokračovali na Moravskou Třebovou, Litomyšl, Vysoké Mýto, Holice, Sezemice, z důvodu objížďky na Lukovna, Dříteč, Němčice a jsme u prvního cíle dnešního výletu – hrad Kunětická hora.

Po zaparkování našeho stroje jsme mírným stoupáním došli k hradu, koupili vstupenku a hrad si prohlédli. Z hradu krásný výhled po okolní krajině.

Na zpáteční cestě z hradu jsme se cestou zastavili u stáda srnek a jelenů, kteří odpočívali ve stínu za ohradou. Krásný pohled :-)

Pak jsme pokračovali na Němčice, Dříteč, Vysoká nad Labem, zde zastávka u rozhledny Milíř. Zaparkovat se dá kousek pod rozhlednou a pak kousek k ní dojít po svých, ale nic náročného.

Rozhledna je moc pěkná, nedávno dostavěná, vše ještě září novotou. U rozhledny je také zázemí – toalety, občerstvení, možnost posezení na lavičkách ve stínu, dětské hřiště. No tohle se vidí málokde, opravdu zde stojí za to si udělat výlet.

Pak jsme pokračovali na Hradec Králové, Chlum, Hoříněves, Bílá Třemešná a zde zastávka u posledního cíle dnešního výletu – vodní nádrž Les Království.

Unikátní stavba vodní nádrže, je to zde velmi pěkné. Tak jsme nafotili pár fotek a natočili nějaké to video a pokračovali dál.

Jeli jsme na Dvůr Králové, Kuks, Jaroměř, Dobruška, Rychnov nad Kněžnou, Ústí nad Orlicí a zde zastávka na pozdní oběd v restauraci Koliba - Hrádek. Cestou se k nám připojil a doprovodil místní kamarád Jarek :-)

No a po vydatném obědě již nastal čas upalovat domů, abychom stihli dojet domů ještě před setměním. Dnešní letní výlet se vydařil na jedničku, nádherná krajina, navštívili jsme krásná místa, počasí konečně vyšlo naprosto dokonale, no co více si přát, snad jen více takových krásných dní. Tak zas příště ahoj :-).

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.

Video z výletu: