Beskydské nebe – Život v korunách stromů – 4.9.2016

V neděli 4. září 2016 jsme podnikli výlet na Rožnovsko, kde jsme navštívili novou naučnou stezku Beskydské nebe – Život v korunách stromů. V Rožnově jsme se stavili na oběd v Kolibě na Pasekách a v Kroměříži na super zmrzlinu. Najeto 220km.

Dnešní výlet byl tak od všeho trochu – vyjížďka na skútru, procházka přírodou, výborný oběd, supr zmrzlina s kulturním zážitkem. No tak pěkně popořádku.

Na dnešní výlet se připojili Petr s manželkou na Burgmanu. Jeli jsme směrem Hranice, Bělotín, Odry, Fulnek, Studénka, Příbor, Frenštát pod Radhoštěm. Zde jsme zaparkovali na horním parkovišti přímo u skokanského můstku :-).

Odsud jsme se vydali na pěší tůru po nedlouho otevřené naučné stezce Beskydské nebe – Život v korunách stromů.

Hned kousek od parkoviště a u amfiteátru na Horečkách jsme si prošli asi nejzajímavější úsek stezky – expozici Život v korunách stromů. Zajímavá stavba – dřevěná lávka o délce 85 metrů a výšce až 16 metrů nabízí několik zastavení s informačními tabulemi, kde se lze dočíst informace o životě živočichů v korunách stromů.

Pak jsme se vydali na procházku po stezce Beskydské nebe. No trochu jsme tu pobloudili, značení stezky je dost zmatečné, takže nakonec jsme se museli orientovat pomocí navigace v mobilu, abychom prošli alespoň část stezky :-(. No nebyli jsme sami, kdo měli problémy se orientovat, co jsme potkávali lidi, tak ti úplně bloudili a ještě se nás ptali na cestu kudy kam :-D. Takže tady by chtělo zapracovat na lepším značení stezky, aby bylo jasně a zřetelně vidět, kudy se má jít.

Stezku jsme si prošli, putování jsme ukončili na spodním parkovišti pod skokanským můstkem, nahoru do toho kopce se nám po svých moc nechtělo, tak jsme využili toho, že byla v provozu lanová dráha, tak jsme se pěkně nahoru vyvezli :-).

No a to nám již i docela vytrávilo, tak jsme si zajeli do Rožnova pod Radhoštěm, kde jsme se stavili na oběd v Kolibě na Pasekách, kde vaří velmi dobře.

Když bylo tak krásné počasí, tak jsme toho využili a ještě jsme se projeli do Kroměříže na výbornou zmrzlinu. Na náměstí zrovna probíhal Mezinárodní festival vojenských hudeb, tak jsme měli i docela pěkný kulturní zážitek :-).

Výlet se vydařil na jedničku, počasí krásně vyšlo, teploučko, sluníčko nám svítilo téměř po celý den, no prostě ideální podmínky na výlety na skútrech. Tak už se budeme těšit zas na další víkend, kdy by mělo být opět vhodné počasí :-).

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.