‎Rozhledna Hraniční meandry Odry‎ - Polsko, 22.7.2018

V neděli 22. července 2018 jsme podnikli výlet do Polska, kde jsme navštívili rozhlednu Hraniční meandry Odry a pak jsme se přesunuli na zámek Chalupki, kde jsme si po prohlídce pěkného parku dali oběd v supr restauraci. Najeto 270km.

Trasu jsme zvolili takto: Lipník n. B., Hranice, Fulnek, Ostrava, Šilheřovice, Zabelków (PL) – rozhledna Hraniční meandry Odry, Chalupki (PL) – zámek + zahrada – restaurace, Racibórz (PL), Sudice, Kobeřice, Opava, Šternberk, Olomouc, Přerov a Lipník. Hlavním cílem byla rozhledna Hraniční meandry Odry v Polsku. Je zde trochu problém s parkováním, zastavit se dá kousek od hlavní cesty.

Pak pěšky zhruba 1 km po zpevněné cestě se dá dojít až k rozhledně. Je to stále po rovince, tak žádné dramatické stoupáky :-)

Vzhledem k tomu, že rozhledna je postavena prakticky na rovině, žádné extra výhledy nelze očekávat. Hlavním smyslem asi byl výhled na Odru… :-)

Takže po prohlídce rozhledny a nafocení fotek jsme se po silnici vrátili kousek zpět do obce Chalupki, zde mají krásný zámek, který sice není přístupný veřejnosti jako památka, ale lze se zde dostat jako host restaurace nebo i na hotel. Takže my jsme si zde dali chutný oběd.

Využili jsme také možnost procházky po krásně upraveném parku. Nalezneme zde několik zmenšených modelů zámků, je to fakt moc pěkné :-).

Výletík se nám povedl, počasí až na drobné přeháňky, tak zas příště ahoooj :-)

Kompletní fotogalerie z výletu na Rajčeti.